Yeşil mercimekli milföy börek tarifini okuduktan sonra, bu lezzetli ve sağlıklı seçeneği denemek için sabırsızlanıyorum! Özellikle vegan ve vejetaryenler için uygun olması çok güzel bir detay. Mercimekleri önceden ıslatmanın pişirme süresini kısaltması da pratik bir ipucu. Soteleme aşamasında soğan ve sarımsakları pembeleştirmek, harcın lezzetini artıracak gibi görünüyor. Ayrıca, milföy hamurunun şekillendirilmesi kısmı oldukça kolay görünüyor. Fırında pişirilirken üzerinin altın rengi alması için yumurta sarısı sürmek de güzel bir dokunuş. Yanında yoğurt veya ayran ile servis etmek, tam bir lezzet patlaması yaratacak! Bu tarifi mutlaka denemek istiyorum, gerçekten harika görünüyor!
Yeşil mercimekli milföy börek tarifini okuduktan sonra, bu lezzetli ve sağlıklı seçeneği denemek için sabırsızlanıyorum! Özellikle vegan ve vejetaryenler için uygun olması çok güzel bir detay. Mercimekleri önceden ıslatmanın pişirme süresini kısaltması da pratik bir ipucu. Soteleme aşamasında soğan ve sarımsakları pembeleştirmek, harcın lezzetini artıracak gibi görünüyor. Ayrıca, milföy hamurunun şekillendirilmesi kısmı oldukça kolay görünüyor. Fırında pişirilirken üzerinin altın rengi alması için yumurta sarısı sürmek de güzel bir dokunuş. Yanında yoğurt veya ayran ile servis etmek, tam bir lezzet patlaması yaratacak! Bu tarifi mutlaka denemek istiyorum, gerçekten harika görünüyor!
Cevap yaz