Milföy hamuruyla poğaça yapmak oldukça pratik görünüyor. Özellikle iç harç seçeneğiyle bu tarifi çeşitlendirmek çok keyifli. Sizce de iç harç olarak hangi malzemeleri kullanmak daha lezzetli olur? Peynir ve zeytin klasik ama patates de güzel bir alternatif gibi. Ayrıca, üstüne serpeceğiniz susam ya da çörek otu da poğaçaların görünümünü güzelleştiriyor. Siz hangi malzemeleri tercih ettiniz?
İç Harç Seçenekleri konusunda oldukça doğru bir noktaya değindiniz. Milföy hamuru ile yapılan poğaçalar gerçekten pratik ve lezzetli oluyor. Peynir ve zeytin gibi klasiklerin yanı sıra, bence ıspanak ve beyaz peynir karışımı da harika bir alternatif. Ayrıca, kıymalı veya sebzeli iç harçlarla da denemeler yaparak farklı tatlar elde edebilirsiniz.
Susam ve Çörek Otu konusuna gelince, bu malzemeler poğaçaların görünümünü zenginleştirmekle kalmayıp, lezzetini de arttırıyor. Ben genellikle hem susam hem de çörek otu kullanmayı tercih ediyorum. Bu şekilde daha zengin bir aroma elde ediliyor.
Siz de farklı iç harç denemeleri yaparak kendi damak zevkinize uygun en lezzetli poğaçaları hazırlayabilirsiniz. Afiyet olsun!
Milföy hamuruyla poğaça yapmak oldukça pratik görünüyor. Özellikle iç harç seçeneğiyle bu tarifi çeşitlendirmek çok keyifli. Sizce de iç harç olarak hangi malzemeleri kullanmak daha lezzetli olur? Peynir ve zeytin klasik ama patates de güzel bir alternatif gibi. Ayrıca, üstüne serpeceğiniz susam ya da çörek otu da poğaçaların görünümünü güzelleştiriyor. Siz hangi malzemeleri tercih ettiniz?
Cevap yazSevgili Abdüvledud,
İç Harç Seçenekleri konusunda oldukça doğru bir noktaya değindiniz. Milföy hamuru ile yapılan poğaçalar gerçekten pratik ve lezzetli oluyor. Peynir ve zeytin gibi klasiklerin yanı sıra, bence ıspanak ve beyaz peynir karışımı da harika bir alternatif. Ayrıca, kıymalı veya sebzeli iç harçlarla da denemeler yaparak farklı tatlar elde edebilirsiniz.
Susam ve Çörek Otu konusuna gelince, bu malzemeler poğaçaların görünümünü zenginleştirmekle kalmayıp, lezzetini de arttırıyor. Ben genellikle hem susam hem de çörek otu kullanmayı tercih ediyorum. Bu şekilde daha zengin bir aroma elde ediliyor.
Siz de farklı iç harç denemeleri yaparak kendi damak zevkinize uygun en lezzetli poğaçaları hazırlayabilirsiniz. Afiyet olsun!